Alati za analitiku

Ne dozvolite sebi da lovite u mutnom. Ovi alati vam omogućavaju da dođete do velike količine korisnih podataka o izvorima saobraćaja, ponašanju posetilaca sajta, načinima na koji konzumiraju sadržaj i naravno o tome kako konvertuju.

👌 21 alat u listi


SEO (74) PPC (46) Analitika (21) Izveštavanje (31) Sadržaj (46) A/B testiranje (10) Landing page (24) Chat (9) Brzina (9)

Filtriraj po ceni:
Sve Besplatno Ispod 30$ Preko 30$

Google Analytics

Najpopularniji besplatni servis za praćenje i analitiku sajtova i aplikacija. GA vam daje podatke o izvorima saobraćaja, o karakteristikama i ponašanju posetioca, kao i o procesu konvertovanja. Nezaobilazan alat u digitalnom marketingu.

besplatno

Mixpanel

Jako moćan servis za analitiku i praćenje ponašanja posetilaca sajta ili mobilnih aplikacija. Ima alate za segmentaciju velikog broja dimenzija i metrika. Izveštaji su mnogo bolji od onoga što smo navikli u Google Analyticsu jer se bolje razdvaja bitno od nebitnog. Lako se sazna zašto se posetioci ponašaju na određen način što pomaže u optimizaciji konverzija.

779$ godišnje

proba besplatna do 1000 sesija

Yandex metrica

Jako dobar servis web analitike koji pored standardnih izveštaja nudi i opcije pregleda heat mapa, praćenje kursora miša, snimanja sesija kao i analitike popunjavanja formi na stranicama sajta. Takođe, Yandex metrica ima i predefinisane spam filtere što povećava preciznost izveštaja.

besplatno

Matomo

Matomo, ranije poznat kao Piwik, je najpopularniji open-source servis za web analitiku. Ima slične mogućnosti kao Google Analytics, ali za razliku od Google proizvoda Matomo štiti privatnost posetilaca kao i svih podataka koje prikupi vašem sajtu. Može se koristiti u cloudu ili kao instalacija na vašem serveru. Odličan proizvod koji ima našu preporuku.

19€ mesečno

proba 30 dana

Fullstory

Platforma za analitiku sa naprednim mogućnostima. Možete pratiti interakcije u bilo kojoj fazi prodajnog levka, možete praviti heat mape, snimati veliki broj eventova, praviti publike (audineces) i pronaći odgovore na važna pitanja u vezi led-gen aktivnosti, napuštanja korpe i uticaja dizajna i UI elemenata na konverzije i prodaje.

849$ mesečno

proba na zahtev

Wicked Reports

Alat za detaljnu atribuciju po kanalima koja za plaćenje kampanje ide čak do nivoa individualnog oglasa. Takođe možete analizirati i meriti customer LTV, raditi integracije sa drugim platformama (Facebook, Google, email sistemi, preko UTM za servise gde nemaju direktne konekcije) ili vašim CRM sistemom.

400$ mesečno

proba na zahtev

Heap Analytics

Heap Analytics nudi robusnu platformu za upravljanje podacima. Osnovna funkcija je merenje i izveštavanje interakcija koje se dešavaju na digitalnim proizvodima (aplikacije i sajtovi). Ima napredna rešenja poput Autocapture sistema koji hvata sve klikove, eventove i akcije, pa do kompleksnih integracija sa eksternim servisima.

cena na zahtev

proba besplatna do 5000 sesija

Hotjar

Alat za optimizaciju konverzija, A/B testiranje, analizu ponašanja korisnika na sajtu i još puno toga. Pomoću Hotjara možete videti kao zaista posetioci koriste vaš sajt i dobiti povratne informacije pomoću kojih vam je lakše da unapredite korisničko iskustvo i uvećate prodaju sajta.

29$ mesečno

proba 15 dana

Databox

Ovaj alat spaja više izvora podataka (Google Ads, Facebook Ads, Google Analytics...) na jedno mesto i omogućava lako kreiranje bitnih dashboardova i praćenje podataka. Databox nudi mnogobrojne šablone što znači da se sve vrlo lako se podešava i koristi. Možete postaviti ciljeve kampanja i sistem će vas obaveštavati da li su ispunjeni.

49$ mesečno

besplatna oslabljena verzija

StatCounter

Ovo je alat za web analitiku koji može da vam puno toga otkrije o izvorima saobraćaja, ponašanju korisnika kao i trendovima. Ujedno radi detaljnu analizu posete sa vaših plaćenih kampanja i lako identifikuje prevare i klikove botova. Još jedna super funkcija je praćenje pojedinačnog korisnika do nivoa ostavljanja beleški ili dobijanja notifikacija kada se taj posetilac vrati na sajt.

od 7€ mesečno

proba 30 dana

Segment

Najbolji opis Segmenta je da je u pitanju Customer Data Platform (CDP) koja prihvata podatke sa spoljih izvora, obrađuje ih i kombinuje. Jako moćan alat koji pomaže prodaji, marketingu i biznis developmentu da bolje razumeju faktore koji utiču na poslovne rezultate i da ih optimizuju i unaprede.

120$ mesečno

proba 14 dana

Hootsuite

Jako dobar alat za zakazivanje objava na društvenim mrežama, ali i za oglašavanje i naprednu social media analitiku. Možete upravljati profilima sa sledećih mreža: Facebook, Instagram, YouTube, Linkedin, Pinterest i Twitter. Dodatno imate mogućnost praćenja spominjanja (mentions) ključnih reči na društvenim mrežama.

19$ mesečno

besplatna oslabljena verzija

SimilarWeb

Jako kvalitetna i precizna platforma za izveštaje o posećenosti sajtova, za statistike poseta i analitiku. Možete dobiti podatke za skoro svaki ozbiljniji sajt na svetu. Odličan alat ako želite da se uporedite u odnosu na konkurenciju, da vidite snagu vaših protivnika, da otkrijete nove prilike i trendove koje drugi nisu iskoristili.

cena na zahtev

besplatna oslabljena verzija

Clearbit

Izuzetno moćna platforma za analitiku, prodaju i marketing. Možete dobiti podatke o anonimnim posetiocima vašeg sajta i potom im servirati personalizovane poruke ili ih segmentirati u publike za Google i Facebook remarketing. Nezaobilazan alat ako želite da uvećate konverzije na B2B tržištu.

cena i proba na zahtev

Followerwonk

Pomoću Followerwonka možete pronaći korisnike na Tviteru po lokaciji, ključnim rečima koje su unete u Bio njihovih profila. Takođe, možete analizirati pratioce drugih profila ili raditi njihove preseke. Alat nudi Social Authority metriku koja pokazuje snagu profila na Tviteru.

29$ mesečno

besplatna oslabljena verzija

Buffer

Buffer je alat koji vam omogućava da zakažete objavu statusa i postova za Instagram, Facebook, LinkedIn, Twitter ili Pinterest. Ujedno imate naprednu analitiku performansi vaših social kanala. Buffer može da objedini metrike svih vaših naloga i da napravi sveobuhvatnu analizu učinka vašeg brenda.

15$ mesečno

proba 14 dana

Zapier

Zapier je alat za automatizaciju koji međusobno integriše različite marketing alate i servise koje koristite. Na primer prilikom pokretanja Free trial perioda, zapier proveri da li na lead listi postoji korisnik pod tim emailom, obriše ga sa te liste i doda ga na Free trial listu.

20$ mesečno

besplatno do 5 integracija

HypeAuditor

Ovo je alat koji radi analizu kanala i profila na TikToku, YouTube i Instagamu korišćenjem preko trideset kriterijma što omogućava brendovima i influenserima da imaju tačan uvid u demografiju ciljne grupe i da eliminišu prevare. Takođe, u HypeAuditoru mogućnost monitoringa vaših kampanja i pravljenje izveštaja.

99$ mesečno

proba na zahtev

Tailwind

Tailwind je alat za zakazivanje objava na Instagramu i Pinterestu. Daje analitiku, predlaže optimalno vrijeme za objave, automatski generiše hashtagove za Instagramu na osnovu opisa, a daje i dobre ideje za objave

10$ mesečno

besplatno ograničen broj obajva

EmailOctopus

Vrlo dobar i jednostavan alat za email marketing koji nudi segmentaciju pretplatnika, form builder, dosta email tema, podešavanje automatizacije email kampanja i integracije sa većinom marketing alata preko Zapiera.

20$ mesečno

besplatno do 2500 pretplatnika

Litmus

Najveća prednost Litmusa je u opcijama za testiranje mejlova. Kada napišete poruku onda je Litmus proverava u 90+ email klijenata (gmail, Outlook, Apple Mail, Mailspring...). Svaki klijent različito prikazuje mejl i Litmus vam ukaže na sve greške.

99$ mesečno

proba 7 dana