PPC alati i platforme za online oglašavanje

Predstavljamo PPC alate koji rade optimizaciju kampanja, bolje segmentiranje ciljnih grupa, automatsku izradu oglasa i banera, istraživanje ključnih reči, remarketing, bolju distribuciju budžeta i još puno drugih funkcionalnosti.

👌 46 alata u listi


SEO (74) PPC (46) Analitika (21) Izveštavanje (31) Sadržaj (46) A/B testiranje (10) Landing page (24) Chat (9) Brzina (9)

Filtriraj po ceni:
Sve Besplatno Ispod 30$ Preko 30$

SEM Rush

Izuzetno moćan alat za analizu linkova, ključnih reči, performansi konkurencije, praćenje pozicija, ali i za istraživanje tema za izradu sadržaja.

99$ mesečno

proba 14 dana

Opteo

Alat za upravljanje i optimizaciju Google Ads kampanja. Na osnovu trenutnih performansi Opteo će vam sugerisati koje sve izmene možete napraviti da bi ostvarili bolje rezultate. Odlična opcija je analiza efikasnosti: pronalaženje AdGrupa i Kampanja koje troše budžet, a ne donose rezultate.

97$ mesečno

proba 30 dana

Google Ads

Najveća svetska platforma za oglašavanje. Možete praviti oglase na Google pretraživaču, na Goolge Mapama, YouTube, mobilnim aplikacijama i na milionima drugih sajtova koji imaju prostor za banere i oglase. Obavezna platforma za sve koji se bave online marketingom.

budžet određujete vi

Facebook Ads

Platforma za plaćeni marketing na društvenim mrežama koja vam pruža priliku da se oglašavate na Fejsbuku, Instagramu, Mesindžeru i ostalim servisima koji su u vlasništvu Fejsbuka.

budžet određujete vi

Twitter Ads

Tviterova platforma za oglašavanje pomoću koje možete da plasirate oglase ciljnoj grupi koja provodi vreme na ovoj društvenoj mreži.

budžet određujete vi

ClickGUARD

ClickGUARD je vodeći alat za zaštitu i optimizaciju vaših Google Ads kampanja. Platforma vam pomaže da identifikujete i eliminišete neželjene klikove (invalid, fraud, konkurencija, klikovi van željene lokacije...) i da bolje distribuirate bužete. ClickGUARD nudi napredne izveštaje o klikovima, IP adresama, uređajima, placementima i drugim izvorima klikova.

59$ mesečno

proba 7 dana

Wordstream

Wordstream je alat za vođenje i optimizaciju vaših PPC kampanja. Možete upravljati kampanjama za Google, Facebook, Bing i Instragram. Alat nudi automatsku dodelu bidova oglasima koje imaju veću verovatnoću konverzija, možete kreirati oglase kao i praviti napredne izveštaje.

299$ mesečno

proba 7 dana

AdEspresso

AdEspresso je alat za lakše i efikasnije upravljanje Facebook reklamama. Možete testirati različite oglasa i ciljne grupe i dobiti bolje rezultate. Takođe, možete raditi optimizaciju konverzija i još puno drugih stvari. Interfejs je mnogo jednostavnjiji za korišćenje od Facebook Ads Managera.

69$ mesečno

proba 14 dana

Hunch

Hunch je platforma za automatizaciju ad buying procesa, izrade kreative i upravljanja kampanjama. Sistem kombinuje dinamičku izradu slikovnih & video oglasa i njihovu distribuciju na Facebook, Instagram i Google Ads platformama. Alat nudi napredne opcije za optimalnu alokaciju budžeta i optimizaciju konverzija.

cena i proba na zahtev

Pinterest Ads

Na mnogim tržištima Pinterest se pokazao kao vodeći izvor saobraćaja i kao mesto na kome ciljna grupa provodi dosta vremena. Za marketare koji žele da priđu toj publici Pinterest Ads je idealan servis.

budžet određujete vi

Reddit Advertising

Reddit je sajt sa najraznovrsnijim izborom zajednica strastvenih i posvećenih ljudi koji su okupljeni oko istih tema. Reddit Ads vam omogućavaju da se približite tim ljudima putem plaćenih oglasa i objava.

budžet određujete vi

Midas Network

Midas je kompanija za native advertising. Servis preporučuje čitaocima bliske članke, blog objave i video klipove. Kao i AdSense, tako i Midas naplati oglašivačima svaki klik i taj novac deli sa izdavačima na čijim je sajtovima korisnik kliknuo na Midas preporučeni sadržaj.

budžet određujete vi

Outbrain

Outbrain je kompanija za native advertising. Servis preporučuje čitaocima bliske članke, blog objave i video klipove. Kao i AdSense, tako i Outbrain naplati oglašivačima svaki klik i taj novac deli sa izdavačima na čijim je sajtovima korisnik kliknuo na Outbrain preporučeni sadržaj.

budžet određujete vi

LinkedIn Advertising

Platforma za oglašavanje u B2B i u B2C sektoru. LinkedIn poseduje podatke o profesionalnim veštinama, lokaciji, interesima i afinitetima korisnika ove mreže kao i detaljne podatke o kompanijama u kojima rade. To vam daje odlične mogućnosti za ciljanje i distribuciju relevantne poruke kroz oglase.

budžet određujete vi

Optmyzr

Optmyzr je alat za menadžment PPC kampanja za Google Ads i Amazon platforme. Sistem modifikuje bidove, predviđa troškove i raspoređuje budžet, nalazi negativne ključne reči, radi A/B testiranje, pravi SKAG ili GRIP kampanje, kreira automatske izveštaje. Radi kako za Search, tako i za Display, Shopping i Video kampanje.

$499 mesečno

proba 14 dana

BuySellAds

BSA je jedan od većih oglašivačkih berzi, koja svaki mesec prodaje oko šest milijardi impressija na display oglasima. Ovde možete i kupiti i prodati oglasni prostor. Imaju vrlo otvoren i transparentan pristup poslu tako da oglašivači i izdavači dobijaju kvalitet.

cena na zahtev

KW Finder

Alat za istraživanje i analizu ključnih reči. Daje podatke i ideje za fraze koje možete da ciljate, a takođe nudi mogućnost da vidite za koje ključne reči se rangiraju sajtovi vaše konkurencije. Takođe, daje podatke o količini pretraga tako da se može koristiti kao alternativa Google Keyword Planneru.

30$ mesečno

proba 10 dana

StatCounter

Ovo je alat za web analitiku koji može da vam puno toga otkrije o izvorima saobraćaja, ponašanju korisnika kao i trendovima. Ujedno radi detaljnu analizu posete sa vaših plaćenih kampanja i lako identifikuje prevare i klikove botova. Još jedna super funkcija je praćenje pojedinačnog korisnika do nivoa ostavljanja beleški ili dobijanja notifikacija kada se taj posetilac vrati na sajt.

od 7€ mesečno

proba 30 dana

Serpstat

Veoma dobar alat za analizu dolaznih linkova, praćenje pozicija ključnih reči, istraživanje ključnih reči, analizu konkurencije, kao i SEO analizu vaših sajtova. Takođe, Serpstat nudi eksenzije za Chrome, Firefox i Operu tako da mnoge podatke o sajtovima možete dobiti direktno dok ih posećujete.

69$ mesečno

proba na zahtev

Keyword Keg

Zgodan alat koji ima pet glavnih funkcionalnosti: pronalaženje ključnih reči, import ključnih reči, prinalaženje sinonima i bliskih ključnih reči, relevantne "People also ask" fraze, i spajanje reči u fraze (merge words).

40$ mesečno

proba se ne nudi

Keyword Tool

Jedan od boljih alata za istraživanje ključnih reči. Veliki izbor jezika i država, kao i mogućnost pronalaženja fraza za Google, Bing, Amazon, YouTube, Twitter, eBay, Instagram pa čak i za Android Play Store. Naša iskrena preporuka za ovaj alat.

69$ mesečno

besplatna oslabljena verzija

Google Keyword Planner

Keyword Planner je alat u sklopu Google Ads platforme. Ima najveću bazu ključnih reči i istorijskih podataka poput količine mesečnih pretrage, cene po kliku, snage konkurencije, raspodele klikova po uređajima (desktop, mobile, tablet), geografska raspodela klikova, sezonskih trendova. Baza sadrži podatke za većinu svetskih jezika. Obavezan alat.

besplatno

Microsoft Ads Intelligence

Microsoftov alat za istraživanje ključnih reči. Prednost je što možete eksportovati čak 200.000 ključnih reči. Ads Intelligence daje podatje o količini mesečnih pretraga na Bingu, o ceni po kliku, istorijskim trendovima i drugim metrikama.

besplatno

Google Trends

Guglov alat koji pokazuje trendove u količini pretraga određene ključne reči. Možete filtrirati po godinama, po teritoriji, kao i po industrijama. Takođe, možete upoređivati nekoliko reči međusobno i videti trendove na Google Search, Google Images, YouTube, Google News i Google Shopping.

besplatno

Mergado

Mergado je softver alat za uređivanje XML feedova. Mergado prilagođava feedove web shopova za upoređivače cena i ponuda poput Idealna.rs, Eponude.com, Nabava.net, Google Shopping Ads, Facebook Ads i 350+ drugih portala širom sveta.

od 11€ mesečno

proba 30 dana

Feed Image Editor

Feed Image Editor je alat za uređivanje proizvodnih slika. Povećava CTR oglašavanja. Uz FIE možete skupno kontrolirati i uređivati slike u vašoj izvoznoj datoteci koju šaljete u portale za oglašavanje.

59$ mesečno

Word Tracker

Istraživanje ključnih reči, izvlačenje fraza, tema i ključnih reči za bilo koju nišu, generisanje ključnih reči koje koristi konkurencija i eksportovanje metrika ključnih reči po jeziku, državi ili uređaju - to su glavne karakteristike ovog alata.

27$ mesečno

proba 7 dana

AnswerThePublic

Odličan alat za analizu ključnih reči koji se pre svega fokusira na pronalaženje pitanja koje korisnici postavljaju na Guglu. Za bilo koju ključnu reč answerthepublic vam daje listu pitanja. To vama kao marketaru pomaže da pronađete teme za blogovanje, ali takođe i da ustanovite motive i probleme koje imaju vaši potencijalni klijenti.

99$ mesečno

besplatna oslabljena verzija

Merge Words

Zgodan alat za generisanje svih mogućih kombinacija prefixa, sufixa i specijalnih karaktera sa ključnim rečima za potrebe PPC oglašavanja ili izgradnje linkova. Neizostavan alat koji štedi vremene u svakodnevnom poslu sa ključnim rečima za PPC i SEO.

besplatno

Keyword Studio

Keyword Studio alat ima odličnu automatsku kategorizaciju i grupisanje ključnih reči što štedi dosta vremena u svakodnevnom radu. Možete da napravite liste ključnih reči, da dodajete grupe i kombinujete ključne reči.

cena i proba na zahtev

Keywords Everywhere

Mnogo zgodan dodatak za Chrome i Firefox koji vam omogućava da za svaku ključnu reč vidite količinu mesečnih pretraga, CPC i konkurentnost ključne reči.

besplatno

Instapage

Instapage je platforma za izradu i optimizaciju landing stranica. Korisnicima možete davati perosnalizovane sadržaje u odnosu na to odakle dolaze i kako su se ranije ponašali na sajtu. Takođe, možete da radite A/B testiranje i da poboljšate brzinu učitavanja stranica.

99$ mesečno

proba na zahtev

Unbounce

Unbounce je odličan servis za brzu izradu i objavu landing stranica. Uopšte nije teško napraviti kvalitetan landing page jer Unbounce ima veliki broj tema koje u drag & drop maniru prilagodite vašim potrebama stilu. Takođe nudi i mogućnost postavljanja pop-up prozora, sticky poruka i drugih elemenata za generisanje lidova.

80$ mesečno

proba 14 dana

Leadpages

Još jedan moćan landing page builder pomoću koga možete napraviti stranice koje puno bolje konvertuju nego što to sada rade vaše stranice sajta. Leadpages ima dosta predefinisanih šablona za landing strane, ali nudi i teme za sajtove. Tu su i dodatni elementi koje možete staviti na sajt poput pop-up prozora i lead-gen formi koje odlično izgledaju i na desktop i mobilnim uređajima.

25$ mesečno

proba 14 dana

Click Funnels

Click Funnels vam pomaže da napravite idealan prodajni levak. Alat ima jednostavan drag & drop lanfing page editor, automatizaciju za email i Facebook, kao i puno opcija za izradu lead-gen formi.

97$ mesečno

proba 14 dana

Ahrefs

Vrlo moćan SEO alat koji ima skoro sve što vam treba u radu na projektima bilo koje veličine. Ima odličan alat za praćenje dolaznih linkova, istraživanje ključnih reči, analizu PPC aktivnosti konkurencije, analizu sadržaja na Internetu, monitoring pozicija ključnih reči i još puno toga. Najveća moguća preporuka za Ahrefs.

99$ mesečno

proba 7$ za 7 dana

Majestic

Odličan alat za analizu dolaznih linkova. Majestic je jedan od backlink alata sa najboljom bazom linkova i što je najbolje ta baza se redovno uvećava. Alat ima svoj sistem vrednovanja linkova i sajtova kroz dve metrike Citation Flow i Trust Flow. Takođe, možete koristiti API za integracije. Preporuka za Majestic.

49$ mesečno

Raven Tools

Platforma za SEO koja u sebi sadrži alate za SEO analizu sajta, analizu dolaznih linkova, praćenje pozicija vaših ključnih reči, pravljenje izveštaja i analizu sajtova i marketing aktivnosti konkurencije.

79$ mesečno

proba 14 dana

Long Tail Pro

Alat za pronalaženje long tail ključnih reči (fraze koje imaju nekoliko reči u svom sastavu). Long Tail Pro daje rezultate za preko četrdeset jezika. Takođe nalazi bliske fraze kao i fraze vaše konkurencije.

37$ mesečno

proba na zahtev

Sistrix

Ovo je platforma koju čine šest jako kvalitetnih mogula: za SEO, optimizaciju, linkove, oglasne kampanje, društvene mreže i za prodavnice aplikacija (marketplace). Svaki modul ima set napredih mogućnosti koji vam omogućavaju brže i efikasnije vođenje marketing aktivnosti.

100€ mesečno po modulu

proba 14 dana

SEO PowerSuite

PowerSuite je set od četiri alata koji imaju sledeće funkcionalnosti: praćenje pozicija ključnih reči na rezultatima pretrage, SEO analiza sajta, analiza linkova, istraživanje ključnih reči i procena konkurencije.

299$ godišnje

besplatna oslabljena verzija

MailGun

MailGun je vodeći servis za slanje, primanje i praćenje mejlova preko API-a. Nude svu neophodnu infrastrukturu i ekspertizu za nesmetano funkcionisanje vašeg email sistema, čak iako šaljete preko milion mejlova na sat. Takođe rade optimizaciju i predikciju dostave mejlova kao i validaciju adresa. Moćno rešenje za najviše zahteve.

79$ mesečno

besplatno do 10k mejlova

SendGrid

Moćna platforma za dizajn mejlova, izradu lead-gen formi, email marketing testiranje, validaciju i još puno toga. SendGrid ima odlične metode analize i čišćenja vaših lista tako da je uspešnost isporuke iznad 95%. Naravno i oni nude drag & drop builder kao i podešavanja automatizacije.

15$ mesečno

besplatna oslabljena verzija

MailChimp

Platforma za slanje mejlova na različite liste vaših pretplatnika. Osnovna primena je za newslettere, ali takođe možete slati promo mejlove, mejlove korisniče podrške itd. MailChimp nudi opciju marketing automatizacije i pravljenja sekvenci i drip kampanja. Dobra stvar MailChimpa je činjenica da poslati mejlovi verovatno neće završiti u Spam folderu.

10$ mesečno

besplatno do 2000 pretplatnika

Reply io

Odličan servis za slanje mejlova koji se pre svega bazira na funkcionalnostima koje koriste ljudi iz prodaje. Postoji odlična CRM integracija, A/B testiranje, opcije personalizacije, pravljenja sekvenci i drip kampanja, zakazivanja slanja poruka itd.

55$ mesečno

proba 14 dana

Mobile Monkey

Jako dobra marketing platforma bazirana na Facebook messengeru. Nudi izradu chat botova za vaš sajt, automatizaciju sistema slanja poruka, integraciju sa Facebook oglašavanjem kao i dodatne alate za generisanje lidova. Odlična stvar su predefinisani šabloni i templejti koje možete primeniti tako da možete vrlo brzo napraviti i pokrenuti chat bot i sistem chatovanja sa posetiocima sajta.

49$ mesečno

besplatna oslabljena verzija