SEO alati
Besplatni alati

Ovo su alati koji vam pomažu u istraživanju ključnih reči, SEO analizi sajta, praćenju pozicija vašeg sajta na rezultatima pretrage, u nalaženju sajtova za linkovanje i svim drugim aktivnostima u optimizaciji sajtova.

👌 30 alata u listi


SEO (74) PPC (46) Analitika (21) Izveštavanje (31) Sadržaj (46) A/B testiranje (10) Landing page (24) Chat (9) Brzina (9)

Filtriraj po ceni:
Sve Besplatno Ispod 30$ Preko 30$

Varvy

Online alat za osnovnu SEO analizu sajtova. Odlično za početnike. Sajt sadrži i bazu kvalitetnih članaka na temu tehničkog SEO-a, mobilnog SEO-a i optimizacije brzine.

besplatno

Mobile Friendly Test

Guglov alat pomoću kojga možete videti da li je vaš sajt optimizovan za ispravan prikaz na mobilnim uređajima. Skrinšotovi se renderuju korišćenjem poslednje verzije Google Bot-a.

besplatno

Screaming Frog Log File Analyser

Alat za analizu log fajla sa servera, ali jako dobro prilagođen za SEO. Možete videti status codes, user agents, events i još puno toga. Idealno za pronalaženje mrtvih 404 linkova, analizu crawl budžeta ili dolaznih linkova ka sajtu.

99£ godišnje

besplatno do 1000 log redova

AMP Validator

AMP HTML Project Web Validator. Alat pomoću koga možete da testirate da li su vaše stranice ispravno podešene za Accelerated Mobile Pages.

besplatno

Google My Business

Alat pomoću kog pravite profil vaše kompanije na Guglu i koji vam pomaže da ga postavite na lokalne rezultate i na Mape. Google My Business nudi opcije unosa kataloga proizvoda, definisanja oblasti poslovanja, dodavanja fotografija, objave statusa i postova, upravljanje komentarima i ocenama korisnika. Veoma bitan alat za SEO.

besplatno

SimilarWeb

Jako kvalitetna i precizna platforma za izveštaje o posećenosti sajtova, za statistike poseta i analitiku. Možete dobiti podatke za skoro svaki ozbiljniji sajt na svetu. Odličan alat ako želite da se uporedite u odnosu na konkurenciju, da vidite snagu vaših protivnika, da otkrijete nove prilike i trendove koje drugi nisu iskoristili.

cena na zahtev

besplatna oslabljena verzija

Google Alerts

Alat za praćenje spominjanja (mentions) vašeg brenda ili drugih ključnih reči na Internetu. Možete podesiti izvore informacija, jezik, lokaciju i frekvenciju dobijanja obaveštenja. Odličan alat za PR, SEO, očuvanje brenda, analizu konkurencije i za content marketing.

besplatno

Keyword Tool

Jedan od boljih alata za istraživanje ključnih reči. Veliki izbor jezika i država, kao i mogućnost pronalaženja fraza za Google, Bing, Amazon, YouTube, Twitter, eBay, Instagram pa čak i za Android Play Store. Naša iskrena preporuka za ovaj alat.

69$ mesečno

besplatna oslabljena verzija

MonkeyLearn

MonkeyLearn je alat za analizu sadržaja koji vam pomaže da analizirate sentiment, nameru, ključne reči i teme iz bilo kog teksta. Servis u kratkom vremenu trenira modele mašinskog učenja. MonkeyLearn nudi veliki broj integracija sa drugim alatima i ima besplatni API.

299$ mesečno

besplatna oslabljena verzija

Submit Co

Ovo je ogromna baza portala, sajtova i blogova kojima možete da ponudite priču ili vest o vašem proizvodu, sajtu ili servisu. Publikacije koje objavljuju sadržaj su podeljene po tržištima, po državama, po broju Tviter pratioca (veličina publike).

besplatno

Google Keyword Planner

Keyword Planner je alat u sklopu Google Ads platforme. Ima najveću bazu ključnih reči i istorijskih podataka poput količine mesečnih pretrage, cene po kliku, snage konkurencije, raspodele klikova po uređajima (desktop, mobile, tablet), geografska raspodela klikova, sezonskih trendova. Baza sadrži podatke za većinu svetskih jezika. Obavezan alat.

besplatno

Microsoft Ads Intelligence

Microsoftov alat za istraživanje ključnih reči. Prednost je što možete eksportovati čak 200.000 ključnih reči. Ads Intelligence daje podatje o količini mesečnih pretraga na Bingu, o ceni po kliku, istorijskim trendovima i drugim metrikama.

besplatno

Google Trends

Guglov alat koji pokazuje trendove u količini pretraga određene ključne reči. Možete filtrirati po godinama, po teritoriji, kao i po industrijama. Takođe, možete upoređivati nekoliko reči međusobno i videti trendove na Google Search, Google Images, YouTube, Google News i Google Shopping.

besplatno

Google Page Speed Insights

Guglov alat koji vam analizira sajt, ocenjuje brzinu učitavanja na skali od 0 do 100 i daje puno sugestija za unapređenje. Alat kombinuje realne podatke brzine sajtova (koje vuče iz Chrome browsera) i sintetičke testove. Odličan alat da dobijete pregled situacija i identifikujete uzroke problema.

besplatno

AnswerThePublic

Odličan alat za analizu ključnih reči koji se pre svega fokusira na pronalaženje pitanja koje korisnici postavljaju na Guglu. Za bilo koju ključnu reč answerthepublic vam daje listu pitanja. To vama kao marketaru pomaže da pronađete teme za blogovanje, ali takođe i da ustanovite motive i probleme koje imaju vaši potencijalni klijenti.

99$ mesečno

besplatna oslabljena verzija

Merge Words

Zgodan alat za generisanje svih mogućih kombinacija prefixa, sufixa i specijalnih karaktera sa ključnim rečima za potrebe PPC oglašavanja ili izgradnje linkova. Neizostavan alat koji štedi vremene u svakodnevnom poslu sa ključnim rečima za PPC i SEO.

besplatno

Keywords Everywhere

Mnogo zgodan dodatak za Chrome i Firefox koji vam omogućava da za svaku ključnu reč vidite količinu mesečnih pretraga, CPC i konkurentnost ključne reči.

besplatno

Algoroo

Ovo je alat koji prati promene Guglovog algoritma za organsko rangiranje stranica na pretrazi. Sistem prati preko 17000 ključnih reči i analizira promene prvih 100 pozicija. Čim se dogode veće promene Algoroo će to prikazati u svom izveštaju. Pomoću ovog alata se može precizno utvrditi da li Google nešto menja kad je SEO u pitanju.

besplatno

Referrizer

Referrizer je alat za marketing automatizaciju prilagođen lokalnim biznisima. Platforma nudi servise za email marketing, vođenje referal programa, reputacioni menadžment, SMS automatizaciju, programe lojalnosti i još puno drugih opcija. Dodatna pogodnost je mogućnost jednostavne integracije sa drugim servisima koje već sada koristite.

199$ mesečno

besplatna oslabljena verzija

Schema generator

Zgodan alat za izradu struktuiranih podataka u JSON-LD formatu. Schema markup pomaže pretraživačima da lakše razumeju entitete koji se nalaze unutar sadržaja, a u mnogim slučajevima stranice sajta dobijaju obogaćen prikaz na Guglovim rezultatima pretrage (zvezdice, linkove, slike i drugo).

besplatno

Robots.txt Tester & Validator

Alat za testiranje i proveru robots.txt fajla. Dobijate jednostavan izveštaj sa prikazom eventualnih grešaka i upozorenja kao i sugestije kako da unapradite robots.txt fajl.

besplatno

Whitespark

Whitespark nudi set alata za rad na optimizaciji lokalne pretrage: Citation Finder, Rank Tracker, Reputation Builder, Review Checker, Review Handout Generator, Review Link Generator. Najbolje radi za englesko govorno područje, ali se može koristiti i za naš region.

od 17$ mesečno

besplatna oslabljena verzija

SEO PowerSuite

PowerSuite je set od četiri alata koji imaju sledeće funkcionalnosti: praćenje pozicija ključnih reči na rezultatima pretrage, SEO analiza sajta, analiza linkova, istraživanje ključnih reči i procena konkurencije.

299$ mesečno

besplatna oslabljena verzija

SEO Macroscope

SEO Macroscope je "klon" Screaming Frog alata za analizu sajta. Kompletan toolbox za Tech SEO. Crawl speed mu je nešto sporiji od Screaming Froga, međutim ima dosta opcija, testova i mogućnosti podešavanja. Alat je besplatan i Open Source. Napravljen je za Windows, ali se može pokrenuti na Linuxu korišćenjem virtuelne mašine.

besplatno

SEO crawler

SEO crawler je odličan alat za skeniranje SEO problema na vašem sajtu. Veoma je brz. Izlistava on-site i tehničke probleme. Ima i napredne opcije kao što su analiza poddomena, primena regex pravila, promenu User-agenta.

besplatno do 350 stranica

SourceBottle

Slično kao i HARO i SourceBottle ima za cilj uzajamnu pomoć eksperata i novinara. Novinari traže pomoć, a vi kao stručnjak u nekoj oblasti možete da se javite i pomognete. SourceBottle ima solidnu bazu zahteva koji se redovno ažuriraju tako da se prilično brzo nađe prilika za saradnju sa medijima.

25$ mesečno

besplatna oslabljena verzija

Pitchrate

Pitchrate ima bazu od preko 2000 novinara koji redovno traže pomoć kredibilnih izvora. I ovaj servis ima za cilj povezivanje medija i stručnjaka. Najbolja od svega: servis je besplatan.

besplatno

Copyscape

Copyscape vam omogućava da proverite da li je neki sadržaj plagijat, da li na vašem sajtu postoji problem duplog sadržaja. Odličan alat da utvrdite da li imate originalni sadržaj.

besplatno

Web Page Test

Jedan od robusnijih alata za proveru brzine učitavanja stranica sajta. Google često preporučuje Webpagetest jer nudi puno opcija za fino podešavanje testova brzine. Preporuka da pogledate dokumentaciju i naučite da koristite pun potencijal ovog alata jer ćete pronaći mesta za unapređenje sajta koje drugi alati neće sugerisati.

besplatno

Xenu Link Sleuth

Jedan od prvih desktop crawlera, ali je uprkos svojim godinama i dalje vrlo upotrebljiv. Odlična alternativa za Screaming Frog jer je besplatan, jako brz, analizira Title, pronalazi redirekcije i mrtve linkove, interne linkove ka bilo kojoj strani sajta i nudi mogućnost eksportovanja izveštaja.

besplatno