SEO alati

Ovo su alati koji vam pomažu u istraživanju ključnih reči, SEO analizi sajta, praćenju pozicija vašeg sajta na rezultatima pretrage, u nalaženju sajtova za linkovanje i svim drugim aktivnostima u optimizaciji sajtova.

👌 74 alata u listi


SEO (74) PPC (46) Analitika (21) Izveštavanje (31) Sadržaj (46) A/B testiranje (10) Landing page (24) Chat (9) Brzina (9)

Filtriraj po ceni:
Sve Besplatno Ispod 30$ Preko 30$

Ahrefs

Vrlo moćan SEO alat koji ima skoro sve što vam treba u radu na projektima bilo koje veličine. Ima odličan alat za praćenje dolaznih linkova, istraživanje ključnih reči, analizu PPC aktivnosti konkurencije, analizu sadržaja na Internetu, monitoring pozicija ključnih reči i još puno toga. Najveća moguća preporuka za Ahrefs.

99$ mesečno

proba 7$ za 7 dana

SEM Rush

Izuzetno moćan alat za analizu linkova, ključnih reči, performansi konkurencije, praćenje pozicija, ali i za istraživanje tema za izradu sadržaja.

99$ mesečno

proba 14 dana

Screaming Frog SEO Spider

Jedan od najboljih alata za SEO analizu sajtova. Ogroman broj funkcionalnosti koje odlično rade. Nema potrebe da gledate dalje ako vas zanima SEO.

149£ godišnje

besplatno do 500 URL-ova

DeepCrawl

DeepCrawl je cloud crawler koji može da analizira sajtove svih veličina i da vam ponudi puno sugestija za tehničko SEO unapređenje. Pogodan je ze ecommerce, publishing i velike enterprise sajtove. Radi prilično brzo i ima odlične izveštaje.

89$ mesečno

proba na zahtev

SEOMator

Online alat za SEO analizu sajtova. Radi tehničku SEO analizu stranica sajta i daje smernice šta treba popraviti za bolje performanse na pretraživačima.

19$ mesečno

proba 7 dana

Varvy

Online alat za osnovnu SEO analizu sajtova. Odlično za početnike. Sajt sadrži i bazu kvalitetnih članaka na temu tehničkog SEO-a, mobilnog SEO-a i optimizacije brzine.

besplatno

SEO Site Checkup

Online alat za osnovnu tehničku SEO analizu sajtova. Imaju dosta korisnih besplatnih alata, a za jače i bolje funkcionalnosti se zahteva plaćanje mesečne pretplate.

25$ mesečno

proba 14 dana

Mobile Friendly Test

Guglov alat pomoću kojga možete videti da li je vaš sajt optimizovan za ispravan prikaz na mobilnim uređajima. Skrinšotovi se renderuju korišćenjem poslednje verzije Google Bot-a.

besplatno

Sitebulb

Veoma dobar SEO crawler koji nakon analize sajta daje puno sugestija za unapređenje sajta. Najbolja funkcionalnost Sitebulba je mapa sajta, grafički prikaz unutrašnjih stranica i internih linkova.

30€ mesečno

proba 14 dana

Botify

Botify nudi set alata za tehnički SEO, analizu sadržaja, praćenje pozicija ključnih reči, analitiku i izveštavanje. Imaju dobar API pomoću kojeg možete raditi integracije sa vašim alatima ili CRM-om.

proba i cena na zahtev

OnCrawl

Ovo je moćna platforma za tehnički SEO. OnCrawl ima sve: crawler, log file analizu, praćenje pozicija ključnih reči, analizu dolaznih linkova, integraciju sa analitikom, alate za testiranje i još mnogo toga.

199€ mesečno

proba 14 dana

Screaming Frog Log File Analyser

Alat za analizu log fajla sa servera, ali jako dobro prilagođen za SEO. Možete videti status codes, user agents, events i još puno toga. Idealno za pronalaženje mrtvih 404 linkova, analizu crawl budžeta ili dolaznih linkova ka sajtu.

99£ godišnje

besplatno do 1000 log redova

Coralogix

Verovatno jedan od najmoćnijih alata za analizu log fajlova. Ovaj alat nije napravljen samo za SEO, već za sve one koji žele da iz podataka izvuku maksimum.

60$ mesečno

proba na zahtev

KW Finder

Alat za istraživanje i analizu ključnih reči. Daje podatke i ideje za fraze koje možete da ciljate, a takođe nudi mogućnost da vidite za koje ključne reči se rangiraju sajtovi vaše konkurencije. Takođe, daje podatke o količini pretraga tako da se može koristiti kao alternativa Google Keyword Planneru.

30$ mesečno

proba 10 dana

Distilled ODN

DistilledODN vam omogućava da utvrdite koje promene na vašem sajtu donose povećanje ili smanjenje saobraćaja sa pretraživača.

cena na zahtev

Rank Science

Rank Science je platforma za SEO marketing automatizaciju koja vam omogućava da preko A/B testiranja i analize podataka unapredite svoj sajt i dobijete više saobraćaja sa pretraživača.

cena i proba na zahtev

Rank Sense

Najveća razlika između Rank Sense i ostalih SEO alata je u agilnom pristupu i Cloudflare integraciji. Tehničke ispravke se brže postavljaju na sajt tako da se ne čeka puno vremena da se vidi da li ima pomaka i rezultata.

35$ mesečno

proba 14 dana

Updatable

Ovaj servis služi kao sloj između vašeg sajta i Cloudflare platforme. Updatable vam omogućava da lako napravite izmene na sajtu, bez potrebe da bilo šta menjate u vašem CMS-u. Možete da menjate izgled i dizajn, status kodove, redirekcije, sadržaj marketing tagova i još puno toga.

69$ mesečno

Moz Pro

Moz Pro nudi jako dobre funkcionalnosti za sve moguće SEO zahteve. Možete raditi napredno istraživanje ključnih reči pomoći Keyword Explorer alata, pratiti kretanje pozicija vašeg sajta i konkurencije, oceniti performanse vaših stranica u odnosu na željene fraze i raditi analizu dolaznih linkova korišćenjem Link Explorer alata.

179$ mesečno

proba 30 dana

AMP Validator

AMP HTML Project Web Validator. Alat pomoću koga možete da testirate da li su vaše stranice ispravno podešene za Accelerated Mobile Pages.

besplatno

Google My Business

Alat pomoću kog pravite profil vaše kompanije na Guglu i koji vam pomaže da ga postavite na lokalne rezultate i na Mape. Google My Business nudi opcije unosa kataloga proizvoda, definisanja oblasti poslovanja, dodavanja fotografija, objave statusa i postova, upravljanje komentarima i ocenama korisnika. Veoma bitan alat za SEO.

besplatno

SimilarWeb

Jako kvalitetna i precizna platforma za izveštaje o posećenosti sajtova, za statistike poseta i analitiku. Možete dobiti podatke za skoro svaki ozbiljniji sajt na svetu. Odličan alat ako želite da se uporedite u odnosu na konkurenciju, da vidite snagu vaših protivnika, da otkrijete nove prilike i trendove koje drugi nisu iskoristili.

cena na zahtev

besplatna oslabljena verzija

Serpstat

Veoma dobar alat za analizu dolaznih linkova, praćenje pozicija ključnih reči, istraživanje ključnih reči, analizu konkurencije, kao i SEO analizu vaših sajtova. Takođe, Serpstat nudi eksenzije za Chrome, Firefox i Operu tako da mnoge podatke o sajtovima možete dobiti direktno dok ih posećujete.

69$ mesečno

proba na zahtev

Contently

Contently je platforma za content marketing. Možete da napravite celokupnu strategiju izrade i promocije sadržaja, da dođete do vrhunskih pisaca, da pratite performanse vaših aktivnosti i da optimizujete vaše content marketing procese.

cena i proba na zahtev

BuzzSumo

Ako vas zanima šta najbolje prolazi kod vaše konkurencije, koje su im marketing taktike, ko su influenseri na tržištu na kojem poslujete ili želite da dođete do ideja za vaš sledeći blog post onda je BuzzSumo idealan alat. Ovde dobijate tonu korisnih podataka i imate mogućnost da brzo sprovedete kompleksna istraživanja u vašoj niši.

79$ mesečno

proba 7 dana

MarketMuse

Ovaj alat koristi veštačku inteligenciju za potrebe optimizacije vaših content marketng aktivnosti. Nudi prognoze uspešnosti vaših tekstova, istraživanje tema za pisanje, izradu strategije i čak može da vam za bilo koju temu napravi šemu teksta (text outline).

cena i proba na zahtev

Google Alerts

Alat za praćenje spominjanja (mentions) vašeg brenda ili drugih ključnih reči na Internetu. Možete podesiti izvore informacija, jezik, lokaciju i frekvenciju dobijanja obaveštenja. Odličan alat za PR, SEO, očuvanje brenda, analizu konkurencije i za content marketing.

besplatno

Serp Woo

Serp Woo je najpoznatiji kao rank tracker i kao alat za praćenje vaše online reputacije. Pomoću ovog alata možete pratiti pozicije vašeg sajta i konkurencije za veliku količinu ključnih reči na Google search i Google Maps. Podržava veliki broj država i jezika.

50$ mesečno

SE Ranking

Alat za praćenje pozicija ključnih reči vašeg sajta ili konkurencije. Takođe nudi alate za SEO analizu sajta, monitoring dolaznih linkova, grupisanje i kategorizaciju ključnih reči, proveru on-page SEO faktora i izveštavanje.

40$ mesečno

proba 14 dana

Keyword Keg

Zgodan alat koji ima pet glavnih funkcionalnosti: pronalaženje ključnih reči, import ključnih reči, prinalaženje sinonima i bliskih ključnih reči, relevantne "People also ask" fraze, i spajanje reči u fraze (merge words).

40$ mesečno

proba se ne nudi

Keyword Tool

Jedan od boljih alata za istraživanje ključnih reči. Veliki izbor jezika i država, kao i mogućnost pronalaženja fraza za Google, Bing, Amazon, YouTube, Twitter, eBay, Instagram pa čak i za Android Play Store. Naša iskrena preporuka za ovaj alat.

69$ mesečno

besplatna oslabljena verzija

LSI Graph

Pronađite i generišite kvalitetne LSI ključne reči. LSI su bliske fraze, sinonimi, semantički bliske ključne reči kao i fraze koje nekoj temi daju bolji kontekst. LSI Graph daje dobre sugestije u odnosu na vašu nišu i lokaciju.

27$ mesečno

MonkeyLearn

MonkeyLearn je alat za analizu sadržaja koji vam pomaže da analizirate sentiment, nameru, ključne reči i teme iz bilo kog teksta. Servis u kratkom vremenu trenira modele mašinskog učenja. MonkeyLearn nudi veliki broj integracija sa drugim alatima i ima besplatni API.

299$ mesečno

besplatna oslabljena verzija

Submit Co

Ovo je ogromna baza portala, sajtova i blogova kojima možete da ponudite priču ili vest o vašem proizvodu, sajtu ili servisu. Publikacije koje objavljuju sadržaj su podeljene po tržištima, po državama, po broju Tviter pratioca (veličina publike).

besplatno

Google Keyword Planner

Keyword Planner je alat u sklopu Google Ads platforme. Ima najveću bazu ključnih reči i istorijskih podataka poput količine mesečnih pretrage, cene po kliku, snage konkurencije, raspodele klikova po uređajima (desktop, mobile, tablet), geografska raspodela klikova, sezonskih trendova. Baza sadrži podatke za većinu svetskih jezika. Obavezan alat.

besplatno

Microsoft Ads Intelligence

Microsoftov alat za istraživanje ključnih reči. Prednost je što možete eksportovati čak 200.000 ključnih reči. Ads Intelligence daje podatje o količini mesečnih pretraga na Bingu, o ceni po kliku, istorijskim trendovima i drugim metrikama.

besplatno

Google Trends

Guglov alat koji pokazuje trendove u količini pretraga određene ključne reči. Možete filtrirati po godinama, po teritoriji, kao i po industrijama. Takođe, možete upoređivati nekoliko reči međusobno i videti trendove na Google Search, Google Images, YouTube, Google News i Google Shopping.

besplatno

Word Tracker

Istraživanje ključnih reči, izvlačenje fraza, tema i ključnih reči za bilo koju nišu, generisanje ključnih reči koje koristi konkurencija i eksportovanje metrika ključnih reči po jeziku, državi ili uređaju - to su glavne karakteristike ovog alata.

27$ mesečno

proba 7 dana

Google Page Speed Insights

Guglov alat koji vam analizira sajt, ocenjuje brzinu učitavanja na skali od 0 do 100 i daje puno sugestija za unapređenje. Alat kombinuje realne podatke brzine sajtova (koje vuče iz Chrome browsera) i sintetičke testove. Odličan alat da dobijete pregled situacija i identifikujete uzroke problema.

besplatno

AnswerThePublic

Odličan alat za analizu ključnih reči koji se pre svega fokusira na pronalaženje pitanja koje korisnici postavljaju na Guglu. Za bilo koju ključnu reč answerthepublic vam daje listu pitanja. To vama kao marketaru pomaže da pronađete teme za blogovanje, ali takođe i da ustanovite motive i probleme koje imaju vaši potencijalni klijenti.

99$ mesečno

besplatna oslabljena verzija

Merge Words

Zgodan alat za generisanje svih mogućih kombinacija prefixa, sufixa i specijalnih karaktera sa ključnim rečima za potrebe PPC oglašavanja ili izgradnje linkova. Neizostavan alat koji štedi vremene u svakodnevnom poslu sa ključnim rečima za PPC i SEO.

besplatno

Keyword Studio

Keyword Studio alat ima odličnu automatsku kategorizaciju i grupisanje ključnih reči što štedi dosta vremena u svakodnevnom radu. Možete da napravite liste ključnih reči, da dodajete grupe i kombinujete ključne reči.

cena i proba na zahtev

Keywords Everywhere

Mnogo zgodan dodatak za Chrome i Firefox koji vam omogućava da za svaku ključnu reč vidite količinu mesečnih pretraga, CPC i konkurentnost ključne reči.

besplatno

Majestic

Odličan alat za analizu dolaznih linkova. Majestic je jedan od backlink alata sa najboljom bazom linkova i što je najbolje ta baza se redovno uvećava. Alat ima svoj sistem vrednovanja linkova i sajtova kroz dve metrike Citation Flow i Trust Flow. Takođe, možete koristiti API za integracije. Preporuka za Majestic.

49$ mesečno

Linkody

Pomoću ovog alata možete da pratite dolazne linkove. Kad su indeksirani, da li su još uvek validni ili su obrisani, možete da vidite link profil konkurencije. Takođe, imate opcije za analizu linkova pomoću koje lako pronađete spam i pripremite disavow fajl za odstranjivanje loših linkova.

14€ mesečno

proba 30 dana

Algoroo

Ovo je alat koji prati promene Guglovog algoritma za organsko rangiranje stranica na pretrazi. Sistem prati preko 17000 ključnih reči i analizira promene prvih 100 pozicija. Čim se dogode veće promene Algoroo će to prikazati u svom izveštaju. Pomoću ovog alata se može precizno utvrditi da li Google nešto menja kad je SEO u pitanju.

besplatno

Reportz

Veoma dobar alat za izradu izveštaja. Nudi set odličnih funkcionalnosti poput kombinovanja različitih izvora podataka, korišćenje predefinisanih šablona, praćenje KPI i ostalih metrika u realnom vremenu kao i šerovanje izveštaja sa klijentima i članovima tima.

10$ mesečno po klijentu

proba 15 dana

Dibz

Veoma koristan alat za izgradnju linkova. Dibz pomaže u analizi & pronalaženju sajtova na kojima možete plasirati link ili blog post, upravljati kontaktima iz vaših outreach kampanja kao i eliminisati loše izvore uz pomoć spam metrika.

25$ mesečno

proba 15 dana

Referrizer

Referrizer je alat za marketing automatizaciju prilagođen lokalnim biznisima. Platforma nudi servise za email marketing, vođenje referal programa, reputacioni menadžment, SMS automatizaciju, programe lojalnosti i još puno drugih opcija. Dodatna pogodnost je mogućnost jednostavne integracije sa drugim servisima koje već sada koristite.

199$ mesečno

besplatna oslabljena verzija

Schema generator

Zgodan alat za izradu struktuiranih podataka u JSON-LD formatu. Schema markup pomaže pretraživačima da lakše razumeju entitete koji se nalaze unutar sadržaja, a u mnogim slučajevima stranice sajta dobijaju obogaćen prikaz na Guglovim rezultatima pretrage (zvezdice, linkove, slike i drugo).

besplatno

Robots.txt Tester & Validator

Alat za testiranje i proveru robots.txt fajla. Dobijate jednostavan izveštaj sa prikazom eventualnih grešaka i upozorenja kao i sugestije kako da unapradite robots.txt fajl.

besplatno

Bright Local

Bright Local pomaže u upravljanju kampanjama poboljšanja pozicija na loklnoj pretrazi. Možete upravljati lokalnim citatima, pratiti pozicije vašeg sajta na mapama, optimizovati Google My Business nalog i svom brendu obezbediti više ocena i komentara korisnika.

29$ mesečno

proba 14 dana

Whitespark

Whitespark nudi set alata za rad na optimizaciji lokalne pretrage: Citation Finder, Rank Tracker, Reputation Builder, Review Checker, Review Handout Generator, Review Link Generator. Najbolje radi za englesko govorno područje, ali se može koristiti i za naš region.

od 17$ mesečno

besplatna oslabljena verzija

Local Viking

Local Viking je alat za upravljanje vašim Google My Business profilima. Možete da zakazujete objave, pratite pozicije na lokalnoj pretrazi i Google mapama. Odlična funkcionalnost je provera prikaza vaše firme sa različitih lokacija u gradu čime vidite pravu vidljivost zavisno od opština i ulica odakle korisnici pretražuju.

od 20$ mesečno

URL Profiler

Specifičan alat koji možete konfigurisati na puno načina: da se ponaša kao scraper, kao alat za pronalaženje link building resursa, za analizu SEO penala, za prinalaženje kontakt podataka vlasnika sajtova (mejlovi, telefoni) ili ga možete koristiti kao alat za SEO analizu sajta i sadržaja. Takođe nudi puno integracija sa popularnim SEO servisima.

20$ mesečno

proba 14 dana

Raven Tools

Platforma za SEO koja u sebi sadrži alate za SEO analizu sajta, analizu dolaznih linkova, praćenje pozicija vaših ključnih reči, pravljenje izveštaja i analizu sajtova i marketing aktivnosti konkurencije.

79$ mesečno

proba 14 dana

Long Tail Pro

Alat za pronalaženje long tail ključnih reči (fraze koje imaju nekoliko reči u svom sastavu). Long Tail Pro daje rezultate za preko četrdeset jezika. Takođe nalazi bliske fraze kao i fraze vaše konkurencije.

37$ mesečno

proba na zahtev

Sistrix

Ovo je platforma koju čine šest jako kvalitetnih mogula: za SEO, optimizaciju, linkove, oglasne kampanje, društvene mreže i za prodavnice aplikacija (marketplace). Svaki modul ima set napredih mogućnosti koji vam omogućavaju brže i efikasnije vođenje marketing aktivnosti.

100€ mesečno po modulu

proba 14 dana

CognitiveSEO

CognitiveSEO poseduje set funkcionalnosti koje vam pomažu da eliminišete Google penale, da pratite pozicije ključnih reči, da radite SEO analizu sajta i analizirate dolazne linkove. Izdvaja ga mogućnost pravljenja SEO dashboard izveštaja gde na jednom mestu imate pregled 30+ bitnih SEO metrika.

129$ mesečno

proba 7 dana

Kerboo

Specijalnost ovog alata je duboka analiza dolaznih linkova. Kerboo prati link profil sajta, nudi istorijske podatke o linkovima i ocenjuje ih koristeći dve metrike LinkRisk i LinkValue.

249£ mesečno

Link Research Tools

U pitanju je alat za napredne korisnike koji pre svega rade na izgradnji linkova. LRT nudi opcije za SEO automatizaciju, za monitoring linkova, analizu konkurencije i posebno za eliminisanje loših linkova koje se radi pomoću njihovog LinkDetox algoritma.

359€ mesečno

proba 7 dana

SEO PowerSuite

PowerSuite je set od četiri alata koji imaju sledeće funkcionalnosti: praćenje pozicija ključnih reči na rezultatima pretrage, SEO analiza sajta, analiza linkova, istraživanje ključnih reči i procena konkurencije.

299$ mesečno

besplatna oslabljena verzija

SEO Macroscope

SEO Macroscope je "klon" Screaming Frog alata za analizu sajta. Kompletan toolbox za Tech SEO. Crawl speed mu je nešto sporiji od Screaming Froga, međutim ima dosta opcija, testova i mogućnosti podešavanja. Alat je besplatan i Open Source. Napravljen je za Windows, ali se može pokrenuti na Linuxu korišćenjem virtuelne mašine.

besplatno

SEO Tools for Excel

Da li verujete da u Excelu možete napraviti SEO alat? Upravo to nudi SEO Tools for Excel: funkcionalan crawler, alat za on-site i off-site SEO analizu, integraciju sa drugim SEO servisima i još puno korisnih mogućnosti i alatki. Sve u Excelu.

99€ godišnje

proba 14 dana

SEO crawler

SEO crawler je odličan alat za skeniranje SEO problema na vašem sajtu. Veoma je brz. Izlistava on-site i tehničke probleme. Ima i napredne opcije kao što su analiza poddomena, primena regex pravila, promenu User-agenta.

besplatno do 350 stranica

HARO

"Help a reporter out" je servis koji povezuje novinare sa izvorima informacija. Novinari koji spremaju priču na neku temu traže pomoć stručnjaka iz raznih oblasti. Ako im pomognete oni vas navedu kao izvor informacija i linkuju u svojoj objavi ili kolumni. Odlična prilika da dođete do kvalitetnog PR-a i jakih linkova za vaš sajt.

19$ mesečno

Ninja Outreach

Ninja vam pomaže da nađete najbolje Instagram, YouTube i Tviter influensere, blogere koji primaju gostujuće tekstove i da radite kontaktiranje vlasnika sajtova za PR objave i linkove.

120$ mesečno

proba 7 dana

SourceBottle

Slično kao i HARO i SourceBottle ima za cilj uzajamnu pomoć eksperata i novinara. Novinari traže pomoć, a vi kao stručnjak u nekoj oblasti možete da se javite i pomognete. SourceBottle ima solidnu bazu zahteva koji se redovno ažuriraju tako da se prilično brzo nađe prilika za saradnju sa medijima.

25$ mesečno

besplatna oslabljena verzija

Pitchrate

Pitchrate ima bazu od preko 2000 novinara koji redovno traže pomoć kredibilnih izvora. I ovaj servis ima za cilj povezivanje medija i stručnjaka. Najbolja od svega: servis je besplatan.

besplatno

Copyscape

Copyscape vam omogućava da proverite da li je neki sadržaj plagijat, da li na vašem sajtu postoji problem duplog sadržaja. Odličan alat da utvrdite da li imate originalni sadržaj.

besplatno

Plagium

Analizirajte da li je sadržaj unikatan ili je prekopiran. Analizu možete raditi tako što unesete vaš tekst ili tako što date URL vaše stranice. Sistem ima sopstveni algoritam, Deep Search, koji kvalitetnije traži duplikate nego što vi to možete prostim guglanjem.

od 0.04€ po analizi

proba do 1000 karaktera

Little Warden

Jako zgodan servis koji na svakih sat vremen radi provere vitalnih funkcija poput dostupnosti sajta, statusa PPC stranica, promena na robots.txt fajlu, vidljivosti XML sajtmapa, canonicala, 301 redirekcija, promena meta tagova itd. Uz ovaj alat izbegavate drastične padove SEO performansi jer ćete uvek blagovremeno biti informisani ako je nešto pošlo po zlu.

35$ mesečno

Web Page Test

Jedan od robusnijih alata za proveru brzine učitavanja stranica sajta. Google često preporučuje Webpagetest jer nudi puno opcija za fino podešavanje testova brzine. Preporuka da pogledate dokumentaciju i naučite da koristite pun potencijal ovog alata jer ćete pronaći mesta za unapređenje sajta koje drugi alati neće sugerisati.

besplatno

Xenu Link Sleuth

Jedan od prvih desktop crawlera, ali je uprkos svojim godinama i dalje vrlo upotrebljiv. Odlična alternativa za Screaming Frog jer je besplatan, jako brz, analizira Title, pronalazi redirekcije i mrtve linkove, interne linkove ka bilo kojoj strani sajta i nudi mogućnost eksportovanja izveštaja.

besplatno