Alati za analizu i poboljšanje brzine sajtova
Besplatni alati

Brzina je faktor boljeg rangiranja na Guglu, a takođe pozitivno utiče na korisničko iskustvo i bolje konverzije. Ovde predstavljamo alate koji vam pomažu da unapredite brzinu vaših sajtova.

👌 8 alata u listi


SEO (74) PPC (46) Analitika (21) Izveštavanje (31) Sadržaj (46) A/B testiranje (10) Landing page (24) Chat (9) Brzina (9)

Filtriraj po ceni:
Sve Besplatno Ispod 30$ Preko 30$

Web Page Test

Jedan od robusnijih alata za proveru brzine učitavanja stranica sajta. Google često preporučuje Webpagetest jer nudi puno opcija za fino podešavanje testova brzine. Preporuka da pogledate dokumentaciju i naučite da koristite pun potencijal ovog alata jer ćete pronaći mesta za unapređenje sajta koje drugi alati neće sugerisati.

besplatno

GTmetrix

Ovo je alat koji analizira brzinu učitavanja vaše stranice. Gtmetrix pokazuje zašto je sajt spor, šta sprečava brže učitavanje sadržaja i daje vam smernice i savete kako možete da unapredite brzinu. Ima dosta funkcionalnosti poput provere učitavanja sa različitih svetskih lokacija, sa više vrsta uređaja, a takođe možete zakazati email notifikacije ako sistem utvrdi da je došlo do pada brzine učitavanja nekih stranica.

15$ mesečno

besplatna oslabljena verzija

Google Page Speed Insights

Guglov alat koji vam analizira sajt, ocenjuje brzinu učitavanja na skali od 0 do 100 i daje puno sugestija za unapređenje. Alat kombinuje realne podatke brzine sajtova (koje vuče iz Chrome browsera) i sintetičke testove. Odličan alat da dobijete pregled situacija i identifikujete uzroke problema.

besplatno

Pingdom

Pingdom analizira stranice vašeg sajta, testira brzinu učitavanja i daje izveštaje. Vrlo lako možete da pronađete uska grla koja usporavaju učitavanje. Dobra stvar Pingdoma je simuliranje testiranja sa različitih lokacija. Plaćena verzija nudi real-time praćenje i slanje notifikacija i obaveštenja u slučaju problema na sajtu.

10$ mesečno

besplatna oslabljena verzija

Varvy

Online alat za osnovnu SEO analizu sajtova. Odlično za početnike. Sajt sadrži i bazu kvalitetnih članaka na temu tehničkog SEO-a, mobilnog SEO-a i optimizacije brzine.

besplatno

TinyPNG

TinyPNG je jednostavan online servis za optimizaciju slika. Alat kompresuje fotografije u JPG i PNG formatu tako da se težina slike smanji, a kvalitet zadrži. Kompresija nije vidljiva za ljudsko oko tako da korisnici neće primetiti razliku.

besplatno

SEO Site Checkup

Online alat za osnovnu tehničku SEO analizu sajtova. Imaju dosta korisnih besplatnih alata, a za jače i bolje funkcionalnosti se zahteva plaćanje mesečne pretplate.

25$ mesečno

proba 14 dana

AMP Validator

AMP HTML Project Web Validator. Alat pomoću koga možete da testirate da li su vaše stranice ispravno podešene za Accelerated Mobile Pages.

besplatno