Alati za izveštavanje

Ovi alati vam pomažu da od velike količine podataka dobijete vredne informacije koje vam pomažu da bolje optimizujete vaše marketing aktivnosti. Takođe, ovi servisi imaju mogućnost automatske izrade kvalitetninh izveštaja koje možete poslati klijentima.

👌 31 alat u listi


SEO (74) PPC (46) Analitika (21) Izveštavanje (31) Sadržaj (46) A/B testiranje (10) Landing page (24) Chat (9) Brzina (9)

Filtriraj po ceni:
Sve Besplatno Ispod 30$ Preko 30$

Google Analytics

Najpopularniji besplatni servis za praćenje i analitiku sajtova i aplikacija. GA vam daje podatke o izvorima saobraćaja, o karakteristikama i ponašanju posetioca, kao i o procesu konvertovanja. Nezaobilazan alat u digitalnom marketingu.

besplatno

Google Data Studio

Data Studio polako postaje standard u izveštavanju i data vizualizaciji. Lako se integriše sa Google servisima poput Analytics, Ads, Search Console, ali i sa raznim eksternim servisima poput Facebook, Twitter, AdRoll. Daje izveštaje koje se ažuriraju u realnom vremenu i koji se mogu lako šerovati.

besplatno

Yandex metrica

Jako dobar servis web analitike koji pored standardnih izveštaja nudi i opcije pregleda heat mapa, praćenje kursora miša, snimanja sesija kao i analitike popunjavanja formi na stranicama sajta. Takođe, Yandex metrica ima i predefinisane spam filtere što povećava preciznost izveštaja.

besplatno

Fullstory

Platforma za analitiku sa naprednim mogućnostima. Možete pratiti interakcije u bilo kojoj fazi prodajnog levka, možete praviti heat mape, snimati veliki broj eventova, praviti publike (audineces) i pronaći odgovore na važna pitanja u vezi led-gen aktivnosti, napuštanja korpe i uticaja dizajna i UI elemenata na konverzije i prodaje.

849$ mesečno

proba na zahtev

Heap Analytics

Heap Analytics nudi robusnu platformu za upravljanje podacima. Osnovna funkcija je merenje i izveštavanje interakcija koje se dešavaju na digitalnim proizvodima (aplikacije i sajtovi). Ima napredna rešenja poput Autocapture sistema koji hvata sve klikove, eventove i akcije, pa do kompleksnih integracija sa eksternim servisima.

cena na zahtev

proba besplatna do 5000 sesija

Mixpanel

Jako moćan servis za analitiku i praćenje ponašanja posetilaca sajta ili mobilnih aplikacija. Ima alate za segmentaciju velikog broja dimenzija i metrika. Izveštaji su mnogo bolji od onoga što smo navikli u Google Analyticsu jer se bolje razdvaja bitno od nebitnog. Lako se sazna zašto se posetioci ponašaju na određen način što pomaže u optimizaciji konverzija.

779$ godišnje

proba besplatna do 1000 sesija

Intercom

Intercom nudi napredne mogućnosti postavke i podešavanje chata. Možete ga podesiti za generisanje lidova, kao sistem za pružanje podrške, ali i kao sistem za angažovanje korisnika (customer engagement). Takođe možete podesiti smart chat bota koji će automatski izvršavati zadatke i komunicirati sa korisnicima.

87$ mesečno

proba na zahtev

SimilarWeb

Jako kvalitetna i precizna platforma za izveštaje o posećenosti sajtova, za statistike poseta i analitiku. Možete dobiti podatke za skoro svaki ozbiljniji sajt na svetu. Odličan alat ako želite da se uporedite u odnosu na konkurenciju, da vidite snagu vaših protivnika, da otkrijete nove prilike i trendove koje drugi nisu iskoristili.

cena na zahtev

besplatna oslabljena verzija

Databox

Ovaj alat spaja više izvora podataka (Google Ads, Facebook Ads, Google Analytics...) na jedno mesto i omogućava lako kreiranje bitnih dashboardova i praćenje podataka. Databox nudi mnogobrojne šablone što znači da se sve vrlo lako se podešava i koristi. Možete postaviti ciljeve kampanja i sistem će vas obaveštavati da li su ispunjeni.

49$ mesečno

besplatna oslabljena verzija

Mention

Mention vas obaveštava kada se vaš brend, neki pojam ili hashtag spomene na društvenim mrežama, portalima, blogovima i ostalim sajtovima. Takođe nudi izveštavanje o trendovima, aktivnostima vaše konkurencije i daje podatke o ciljnoj grupi. Dodatno pomoću Mentiona možete da zakazujete vaše objave na društvenim mrežama.

25$ mesečno

besplatna oslabljena verzija

Serp Woo

Serp Woo je najpoznatiji kao rank tracker i kao alat za praćenje vaše online reputacije. Pomoću ovog alata možete pratiti pozicije vašeg sajta i konkurencije za veliku količinu ključnih reči na Google search i Google Maps. Podržava veliki broj država i jezika.

50$ mesečno

Wicked Reports

Alat za detaljnu atribuciju po kanalima koja za plaćenje kampanje ide čak do nivoa individualnog oglasa. Takođe možete analizirati i meriti customer LTV, raditi integracije sa drugim platformama (Facebook, Google, email sistemi, preko UTM za servise gde nemaju direktne konekcije) ili vašim CRM sistemom.

400$ mesečno

proba na zahtev

SE Ranking

Alat za praćenje pozicija ključnih reči vašeg sajta ili konkurencije. Takođe nudi alate za SEO analizu sajta, monitoring dolaznih linkova, grupisanje i kategorizaciju ključnih reči, proveru on-page SEO faktora i izveštavanje.

40$ mesečno

proba 14 dana

AWeber

Jako dobra platforma za email marketing koja nudi puno dodatnih opcija. Možete praviti forme i landing stranice ili podesiti email automatizaciju koja uzima u obzir ponašanje korisnika na sajtu i personalizaciju.

19$ mesečno

proba 30 dana

Google Trends

Guglov alat koji pokazuje trendove u količini pretraga određene ključne reči. Možete filtrirati po godinama, po teritoriji, kao i po industrijama. Takođe, možete upoređivati nekoliko reči međusobno i videti trendove na Google Search, Google Images, YouTube, Google News i Google Shopping.

besplatno

Clearbit

Izuzetno moćna platforma za analitiku, prodaju i marketing. Možete dobiti podatke o anonimnim posetiocima vašeg sajta i potom im servirati personalizovane poruke ili ih segmentirati u publike za Google i Facebook remarketing. Nezaobilazan alat ako želite da uvećate konverzije na B2B tržištu.

cena i proba na zahtev

DeepCrawl

DeepCrawl je cloud crawler koji može da analizira sajtove svih veličina i da vam ponudi puno sugestija za tehničko SEO unapređenje. Pogodan je ze ecommerce, publishing i velike enterprise sajtove. Radi prilično brzo i ima odlične izveštaje.

89$ mesečno

proba na zahtev

Optmyzr

Optmyzr je alat za menadžment PPC kampanja za Google Ads i Amazon platforme. Sistem modifikuje bidove, predviđa troškove i raspoređuje budžet, nalazi negativne ključne reči, radi A/B testiranje, pravi SKAG ili GRIP kampanje, kreira automatske izveštaje. Radi kako za Search, tako i za Display, Shopping i Video kampanje.

$499 mesečno

proba 14 dana

Botify

Botify nudi set alata za tehnički SEO, analizu sadržaja, praćenje pozicija ključnih reči, analitiku i izveštavanje. Imaju dobar API pomoću kojeg možete raditi integracije sa vašim alatima ili CRM-om.

proba i cena na zahtev

Screaming Frog Log File Analyser

Alat za analizu log fajla sa servera, ali jako dobro prilagođen za SEO. Možete videti status codes, user agents, events i još puno toga. Idealno za pronalaženje mrtvih 404 linkova, analizu crawl budžeta ili dolaznih linkova ka sajtu.

99£ godišnje

besplatno do 1000 log redova

Coralogix

Verovatno jedan od najmoćnijih alata za analizu log fajlova. Ovaj alat nije napravljen samo za SEO, već za sve one koji žele da iz podataka izvuku maksimum.

60$ mesečno

proba na zahtev

Word Tracker

Istraživanje ključnih reči, izvlačenje fraza, tema i ključnih reči za bilo koju nišu, generisanje ključnih reči koje koristi konkurencija i eksportovanje metrika ključnih reči po jeziku, državi ili uređaju - to su glavne karakteristike ovog alata.

27$ mesečno

proba 7 dana

Ahrefs

Vrlo moćan SEO alat koji ima skoro sve što vam treba u radu na projektima bilo koje veličine. Ima odličan alat za praćenje dolaznih linkova, istraživanje ključnih reči, analizu PPC aktivnosti konkurencije, analizu sadržaja na Internetu, monitoring pozicija ključnih reči i još puno toga. Najveća moguća preporuka za Ahrefs.

99$ mesečno

proba 7$ za 7 dana

Linkody

Pomoću ovog alata možete da pratite dolazne linkove. Kad su indeksirani, da li su još uvek validni ili su obrisani, možete da vidite link profil konkurencije. Takođe, imate opcije za analizu linkova pomoću koje lako pronađete spam i pripremite disavow fajl za odstranjivanje loših linkova.

14€ mesečno

proba 30 dana

Algoroo

Ovo je alat koji prati promene Guglovog algoritma za organsko rangiranje stranica na pretrazi. Sistem prati preko 17000 ključnih reči i analizira promene prvih 100 pozicija. Čim se dogode veće promene Algoroo će to prikazati u svom izveštaju. Pomoću ovog alata se može precizno utvrditi da li Google nešto menja kad je SEO u pitanju.

besplatno

Reportz

Veoma dobar alat za izradu izveštaja. Nudi set odličnih funkcionalnosti poput kombinovanja različitih izvora podataka, korišćenje predefinisanih šablona, praćenje KPI i ostalih metrika u realnom vremenu kao i šerovanje izveštaja sa klijentima i članovima tima.

10$ mesečno po klijentu

proba 15 dana

SEO PowerSuite

PowerSuite je set od četiri alata koji imaju sledeće funkcionalnosti: praćenje pozicija ključnih reči na rezultatima pretrage, SEO analiza sajta, analiza linkova, istraživanje ključnih reči i procena konkurencije.

299$ godišnje

besplatna oslabljena verzija

ClickGUARD

ClickGUARD je vodeći alat za zaštitu i optimizaciju vaših Google Ads kampanja. Platforma vam pomaže da identifikujete i eliminišete neželjene klikove (invalid, fraud, konkurencija, klikovi van željene lokacije...) i da bolje distribuirate budžete. ClickGUARD nudi napredne izveštaje o IP adresama, uređajima, placementima i drugim izvorima klikova.

59$ mesečno

proba 7 dana

EmailHunter

Jako dobar servis za dolaženje do mejlova i generisanje baze kontakta. Postoje tri opcije pretrage: pronaći mejlove određene kompanije, pronaći mejl adresu tačno neke osoba i treće je verifikacija mejl adresa koje ste skupili na drugim mestima. Hunter se najčešće se koristi tako što unesete ime/prezime i firmu gde osoba radi i servis će vam dati email adresu te osobe.

49€ mesečno

besplatno 50 provera

VoilaNorbert

Još jedan servis za pronalaženje mejl adresa. Kao i Hunter, tako i VoilaNorbert može da pronađe sve mejlove neke firme, specifične mejl adrese određenih pojedinaca i da verifikuje vašu postojeću bazu mejlova. Takođe, tu je jako dobar API kao i mogućnost CRM integracija sa popularnim platformama.

49$ mesečno

proba na zahtev

Opteo

Alat za upravljanje i optimizaciju Google Ads kampanja. Na osnovu trenutnih performansi Opteo će vam sugerisati koje sve izmene možete napraviti da bi ostvarili bolje rezultate. Odlična opcija je analiza efikasnosti: pronalaženje AdGrupa i Kampanja koje troše budžet, a ne donose rezultate.

97$ mesečno

proba 30 dana