Alati za izradu sadržaja i content marketing

Lista alata koja vam pomaže u izradi tekstova, vizuala za društvene mreže i oglašavanje i svih vrsta sadržaja. Takođe, predstavili smo alate koji vam omogućavaju ostvarivanje kontakta sa brendovima, novinarima i drugim kreatorima sadražaja.

👌 46 alata u listi


SEO (74) PPC (46) Analitika (21) Izveštavanje (31) Sadržaj (46) A/B testiranje (10) Landing page (24) Chat (9) Brzina (9)

Filtriraj po ceni:
Sve Besplatno Ispod 30$ Preko 30$

Contently

Contently je platforma za content marketing. Možete da napravite celokupnu strategiju izrade i promocije sadržaja, da dođete do vrhunskih pisaca, da pratite performanse vaših aktivnosti i da optimizujete vaše content marketing procese.

cena i proba na zahtev

AnswerThePublic

Odličan alat za analizu ključnih reči koji se pre svega fokusira na pronalaženje pitanja koje korisnici postavljaju na Guglu. Za bilo koju ključnu reč answerthepublic vam daje listu pitanja. To vama kao marketaru pomaže da pronađete teme za blogovanje, ali takođe i da ustanovite motive i probleme koje imaju vaši potencijalni klijenti.

99$ mesečno

besplatna oslabljena verzija

HARO

"Help a reporter out" je servis koji povezuje novinare sa izvorima informacija. Novinari koji spremaju priču na neku temu traže pomoć stručnjaka iz raznih oblasti. Ako im pomognete oni vas navedu kao izvor informacija i linkuju u svojoj objavi ili kolumni. Odlična prilika da dođete do kvalitetnog PR-a i jakih linkova za vaš sajt.

19$ mesečno

Videobolt

Videobolt je platforma koja omogućava efikasno kreiranje animiranih video čak i za one koji nemaju nikakva znanja o kreiranju videa. U bazi je velika količina templejta, napravljena od strane najboljih graphic motion dizajnera, koji mogu da se prilagode potrebama brenda i posla. Tu su logo intro, logo outro, product promotion, special dates, stories i sl. Sve licence su pokrivene. Postoji mogućnost kreiranja personalizovanih videa, povezivanje sa CRM-om kao i automatizovana izradnja videa.

od 8$ mesečno

besplatno sa watermarkom

Glorify

Alat koji pomaže u izradi slika i vizuala kroz par klikova za ecommerce i online prodavnice. Trenutno broji preko 15000 šablona usmerenih na konverziju i povećanje prodaje.

13$ mesečno

proba 14 dana

Canva

Ovo je online alat pomoću kod možete brzo i lako napraviti kreativu za društvene mreže, ali i postere, flajere, ilustracije, vizit kartice, brošure... Nudi puno predefinisanih šablona za Facebook, Linkedin, Instagram tako da uz par klikova možete napraviti kvalitetnu fotku.

13$ mesečno

proba 30 dana

SEM Rush

Izuzetno moćan alat za analizu linkova, ključnih reči, performansi konkurencije, praćenje pozicija, ali i za istraživanje tema za izradu sadržaja.

99$ mesečno

proba 14 dana

Midas Network

Midas je kompanija za native advertising. Servis preporučuje čitaocima bliske članke, blog objave i video klipove. Kao i AdSense, tako i Midas naplati oglašivačima svaki klik i taj novac deli sa izdavačima na čijim je sajtovima korisnik kliknuo na Midas preporučeni sadržaj.

budžet određujete vi

Outbrain

Outbrain je kompanija za native advertising. Servis preporučuje čitaocima bliske članke, blog objave i video klipove. Kao i AdSense, tako i Outbrain naplati oglašivačima svaki klik i taj novac deli sa izdavačima na čijim je sajtovima korisnik kliknuo na Outbrain preporučeni sadržaj.

budžet određujete vi

BuzzSumo

Ako vas zanima šta najbolje prolazi kod vaše konkurencije, koje su im marketing taktike, ko su influenseri na tržištu na kojem poslujete ili želite da dođete do ideja za vaš sledeći blog post onda je BuzzSumo idealan alat. Ovde dobijate tonu korisnih podataka i imate mogućnost da brzo sprovedete kompleksna istraživanja u vašoj niši.

79$ mesečno

proba 7 dana

Hunch

Hunch je platforma za automatizaciju ad buying procesa, izrade kreative i upravljanja kampanjama. Sistem kombinuje dinamičku izradu slikovnih & video oglasa i njihovu distribuciju na Facebook, Instagram i Google Ads platformama. Alat nudi napredne opcije za optimalnu alokaciju budžeta i optimizaciju konverzija.

cena i proba na zahtev

MarketMuse

Ovaj alat koristi veštačku inteligenciju za potrebe optimizacije vaših content marketng aktivnosti. Nudi prognoze uspešnosti vaših tekstova, istraživanje tema za pisanje, izradu strategije i čak može da vam za bilo koju temu napravi šemu teksta (text outline).

cena i proba na zahtev

Good Email Copy

Velika kolekcija mejlova najvećih svetskih kompanija. Poruke su kategorizovane tako da lako možete videti šta se šalje ako želite da predstavite novi proizvod, kada tražite feedback od korisnika, kada ažurirate cene, ili kada radite korisničku podršku.

besplatno

Good Sales Email

Još jedna baza najboljih mejlova, ali ovoga puta možete videti kakve poruke šalju velike svetske kompanije kada rade prodaju preko mejla. Mnogi primeri vam pokazuju kako izgleda sekvenca mejlova koja se automatski šalje korisnicima nakon nekoliko dana.

besplatno

Really Good Emails

Ovo je kolekcija velike količine najboljih email poruka iz preko 50 industrija poput ecommerce, saas, B2B, gejming, turizam… Mejlovi su kategorizovani po nameni tako da možete pronaći najbolje poruke dobrodošlice, promotivne poruke, ponude, mejlove za potrebe podrške korisnicima i još puno toga.

besplatno

Unsplash

Unsplash je sajt na kome možete pronaći i besplatno preuzeti stock fotografije. Slike možete iskoristiti za sajt, društvene mreže, prezentacije i druge potrebe. Baza sadrži nekoliko stotina hiljada fotografija u velikom broju kategorija.

besplatno

Copyscape

Copyscape vam omogućava da proverite da li je neki sadržaj plagijat, da li na vašem sajtu postoji problem duplog sadržaja. Odličan alat da utvrdite da li imate originalni sadržaj.

besplatno

Plagium

Analizirajte da li je sadržaj unikatan ili je prekopiran. Analizu možete raditi tako što unesete vaš tekst ili tako što date URL vaše stranice. Sistem ima sopstveni algoritam, Deep Search, koji kvalitetnije traži duplikate nego što vi to možete prostim guglanjem.

od 0.04€ po analizi

proba do 1000 karaktera

MonkeyLearn

MonkeyLearn je alat za analizu sadržaja koji vam pomaže da analizirate sentiment, nameru, ključne reči i teme iz bilo kog teksta. Servis u kratkom vremenu trenira modele mašinskog učenja. MonkeyLearn nudi veliki broj integracija sa drugim alatima i ima besplatni API.

299$ mesečno

besplatna oslabljena verzija

Cue

Cue je alat koji pomaže poboljšanju konverzija kroz pružanje relevantnog "social proof" u vidu tri različita tipa notifikacija. Nudi opciju direktnog povlačenja informacija iz Intercoma, kao i ubacivanju sopstvene liste sa podacima vaših kupaca.

15$ mesečno

freemium 15 dana nakon Premium triala

Grammarly

Alat koji pomaže pri pisanju: ukazuje na gramatičke, slovne i ostale greške koje se mogu javiti tokom pisanja mejlova, dokumenata itd. Ono što ga izdvaja jeste mogućnost napredne analize teksta i poboljšanja istog, kao i detektovanje tona samog teksta. Takođe dobijate i statistiku vašeg pisanja i izrade sadržaja.

12$ mesečno

besplatna oslabljena verzija

Google Alerts

Alat za praćenje spominjanja (mentions) vašeg brenda ili drugih ključnih reči na Internetu. Možete podesiti izvore informacija, jezik, lokaciju i frekvenciju dobijanja obaveštenja. Odličan alat za PR, SEO, očuvanje brenda, analizu konkurencije i za content marketing.

besplatno

Insense

Insense pomaže kompanijama i brendovima da brže dođu do sadržaja za društvene medije. Odlična prilika za dobijanje UGC-a (user generated content). Kompanije koje pošalju temu i kratak nacrt, dobiju inicijalne predloge od velikog broja kreatora sadržaja. Brendovi odaberu finalni sadržaj i onda ga dalje promovišu.

299$ mesečno

besplatna prva kampanja

Almanac

Ovo je open source baza znanja. Almanac nudi na dokumentaciju i šablone koje možete kopirati i modifikovati. Postoji veliki broj kategorija koje nisu samo iz marketinga već iz vođenja biznisa, upravljanja projektima, prodaje, korisničke podrške, dizajna itd.

besplatno

Scrunch

Scrunch ima bazu od preko 20 miliona blogera, YouTube, Facebook, Instagam i Twitter influensera i čak 10 milijardi objava na ovim mrežama. Pomoću rezultata koje sitem daje brendovi i kreatori sadržaja mogu da se povežu i promovišu proizvode idealnoj ciljnoj grupi.

199$ mesečno

besplatna prva kampanja

Tomoson

Alat koji je namenjen influenserima i mikro influenserima. Tomoson radi analizu i popisivanje dešavanja na internetu i automatski vam nudi sadržaje koje možete da objavljujete. Ujedno imate mogućnost da zakažete i radite objave na više naloga direktno iz Tomoson kontrolnog panela. Tu je i baza influensera po polu, godinama, tržištima što vam pomaže da brzo nađete pravu osobu za promociju vašeg brenda, proizvoda i usluga.

49$ mesečno

proba 21 dan

Submit Co

Ovo je ogromna baza portala, sajtova i blogova kojima možete da ponudite priču ili vest o vašem proizvodu, sajtu ili servisu. Publikacije koje objavljuju sadržaj su podeljene po tržištima, po državama, po broju Tviter pratioca (veličina publike).

besplatno

Grapevine

Grapevine je platforma koja pomaže kreatorima sadržaja i brendovima da uspostave saradnju, pronađu promotere, povežu se sa ciljnom grupom i vode svoje marketing projekte na YouTube i Instagramu.

199$ mesečno

proba na zahtev

Moz Pro

Moz Pro nudi jako dobre funkcionalnosti za sve moguće SEO zahteve. Možete raditi napredno istraživanje ključnih reči pomoći Keyword Explorer alata, pratiti kretanje pozicija vašeg sajta i konkurencije, oceniti performanse vaših stranica u odnosu na željene fraze i raditi analizu dolaznih linkova korišćenjem Link Explorer alata.

179$ mesečno

proba 30 dana

LSI Graph

Pronađite i generišite kvalitetne LSI ključne reči. LSI su bliske fraze, sinonimi, semantički bliske ključne reči kao i fraze koje nekoj temi daju bolji kontekst. LSI Graph daje dobre sugestije u odnosu na vašu nišu i lokaciju.

27$ mesečno

Postoplan

Pametna automatska marketing platforma za društvene mreže i aplikacije za poruke (WhatsApp, Telegram, Slack..). Omogućava kreiranje, zakazivanje i promovisanje sadržaja. Pomaže u radu sa velikim brojem naloga i donosi povećanje broja pratilaca i klijenata na autopilotu.

19$ mesečno

proba 7 dana

TinyPNG

TinyPNG je jednostavan online servis za optimizaciju slika. Alat kompresuje fotografije u JPG i PNG formatu tako da se težina slike smanji, a kvalitet zadrži. Kompresija nije vidljiva za ljudsko oko tako da korisnici neće primetiti razliku.

besplatno

BuySellAds

BSA je jedan od većih oglašivačkih berzi, koja svaki mesec prodaje oko šest milijardi impressija na display oglasima. Ovde možete i kupiti i prodati oglasni prostor. Imaju vrlo otvoren i transparentan pristup poslu tako da oglašivači i izdavači dobijaju kvalitet.

cena na zahtev

Ahrefs

Vrlo moćan SEO alat koji ima skoro sve što vam treba u radu na projektima bilo koje veličine. Ima odličan alat za praćenje dolaznih linkova, istraživanje ključnih reči, analizu PPC aktivnosti konkurencije, analizu sadržaja na Internetu, monitoring pozicija ključnih reči i još puno toga. Najveća moguća preporuka za Ahrefs.

99$ mesečno

proba 7$ za 7 dana

Majestic

Odličan alat za analizu dolaznih linkova. Majestic je jedan od backlink alata sa najboljom bazom linkova i što je najbolje ta baza se redovno uvećava. Alat ima svoj sistem vrednovanja linkova i sajtova kroz dve metrike Citation Flow i Trust Flow. Takođe, možete koristiti API za integracije. Preporuka za Majestic.

49$ mesečno

Dibz

Veoma koristan alat za izgradnju linkova. Dibz pomaže u analizi & pronalaženju sajtova na kojima možete plasirati link ili blog post, upravljati kontaktima iz vaših outreach kampanja kao i eliminisati loše izvore uz pomoć spam metrika.

25$ mesečno

proba 15 dana

Feed Image Editor

Feed Image Editor je alat za uređivanje proizvodnih slika. Povećava CTR oglašavanja. Uz FIE možete skupno kontrolirati i uređivati slike u vašoj izvoznoj datoteci koju šaljete u portale za oglašavanje.

59$ mesečno

URL Profiler

Specifičan alat koji možete konfigurisati na puno načina: da se ponaša kao scraper, kao alat za pronalaženje link building resursa, za analizu SEO penala, za prinalaženje kontakt podataka vlasnika sajtova (mejlovi, telefoni) ili ga možete koristiti kao alat za SEO analizu sajta i sadržaja. Takođe nudi puno integracija sa popularnim SEO servisima.

20$ mesečno

proba 14 dana

Raven Tools

Platforma za SEO koja u sebi sadrži alate za SEO analizu sajta, analizu dolaznih linkova, praćenje pozicija vaših ključnih reči, pravljenje izveštaja i analizu sajtova i marketing aktivnosti konkurencije.

79$ mesečno

proba 14 dana

CognitiveSEO

CognitiveSEO poseduje set funkcionalnosti koje vam pomažu da eliminišete Google penale, da pratite pozicije ključnih reči, da radite SEO analizu sajta i analizirate dolazne linkove. Izdvaja ga mogućnost pravljenja SEO dashboard izveštaja gde na jednom mestu imate pregled 30+ bitnih SEO metrika.

129$ mesečno

proba 7 dana

Link Research Tools

U pitanju je alat za napredne korisnike koji pre svega rade na izgradnji linkova. LRT nudi opcije za SEO automatizaciju, za monitoring linkova, analizu konkurencije i posebno za eliminisanje loših linkova koje se radi pomoću njihovog LinkDetox algoritma.

359€ mesečno

proba 7 dana

SourceBottle

Slično kao i HARO i SourceBottle ima za cilj uzajamnu pomoć eksperata i novinara. Novinari traže pomoć, a vi kao stručnjak u nekoj oblasti možete da se javite i pomognete. SourceBottle ima solidnu bazu zahteva koji se redovno ažuriraju tako da se prilično brzo nađe prilika za saradnju sa medijima.

25$ mesečno

besplatna oslabljena verzija

Pitchrate

Pitchrate ima bazu od preko 2000 novinara koji redovno traže pomoć kredibilnih izvora. I ovaj servis ima za cilj povezivanje medija i stručnjaka. Najbolja od svega: servis je besplatan.

besplatno

Revue

Super alat ako primarno šaljete newslettere. Revue omogućava da monetizujete vaš newsletter, da radite sindikaciju sadržaja vašeg sajta ili da promovišete sponzorstva i sponzorisan sadržaj.

10$ mesečno

besplatno do 50 pretplatnika

Upstart.me

Baza newslettera kategorizovana po tržištima i nišama koji prihvataju sponzorstva. Odličan alat za plaćenu promociju usluga i proizvoda putem newslettera i mejlova. Ako šaljete newslettere onda se možete prijaviti da primate sponzorstva i na taj način dodatno zaradite.

besplatno

Xenu Link Sleuth

Jedan od prvih desktop crawlera, ali je uprkos svojim godinama i dalje vrlo upotrebljiv. Odlična alternativa za Screaming Frog jer je besplatan, jako brz, analizira Title, pronalazi redirekcije i mrtve linkove, interne linkove ka bilo kojoj strani sajta i nudi mogućnost eksportovanja izveštaja.

besplatno