Alati za izradu sadržaja i content marketing
Besplatni alati

Lista alata koja vam pomaže u izradi tekstova, vizuala za društvene mreže i oglašavanje i svih vrsta sadržaja. Takođe, predstavili smo alate koji vam omogućavaju ostvarivanje kontakta sa brendovima, novinarima i drugim kreatorima sadražaja.

👌 21 alat u listi


SEO (74) PPC (46) Analitika (21) Izveštavanje (31) Sadržaj (46) A/B testiranje (10) Landing page (24) Chat (9) Brzina (9)

Filtriraj po ceni:
Sve Besplatno Ispod 30$ Preko 30$

AnswerThePublic

Odličan alat za analizu ključnih reči koji se pre svega fokusira na pronalaženje pitanja koje korisnici postavljaju na Guglu. Za bilo koju ključnu reč answerthepublic vam daje listu pitanja. To vama kao marketaru pomaže da pronađete teme za blogovanje, ali takođe i da ustanovite motive i probleme koje imaju vaši potencijalni klijenti.

99$ mesečno

besplatna oslabljena verzija

Videobolt

Videobolt je platforma koja omogućava efikasno kreiranje animiranih video čak i za one koji nemaju nikakva znanja o kreiranju videa. U bazi je velika količina templejta, napravljena od strane najboljih graphic motion dizajnera, koji mogu da se prilagode potrebama brenda i posla. Tu su logo intro, logo outro, product promotion, special dates, stories i sl. Sve licence su pokrivene. Postoji mogućnost kreiranja personalizovanih videa, povezivanje sa CRM-om kao i automatizovana izradnja videa.

od 8$ mesečno

besplatno sa watermarkom

Good Email Copy

Velika kolekcija mejlova najvećih svetskih kompanija. Poruke su kategorizovane tako da lako možete videti šta se šalje ako želite da predstavite novi proizvod, kada tražite feedback od korisnika, kada ažurirate cene, ili kada radite korisničku podršku.

besplatno

Good Sales Email

Još jedna baza najboljih mejlova, ali ovoga puta možete videti kakve poruke šalju velike svetske kompanije kada rade prodaju preko mejla. Mnogi primeri vam pokazuju kako izgleda sekvenca mejlova koja se automatski šalje korisnicima nakon nekoliko dana.

besplatno

Really Good Emails

Ovo je kolekcija velike količine najboljih email poruka iz preko 50 industrija poput ecommerce, saas, B2B, gejming, turizam… Mejlovi su kategorizovani po nameni tako da možete pronaći najbolje poruke dobrodošlice, promotivne poruke, ponude, mejlove za potrebe podrške korisnicima i još puno toga.

besplatno

Unsplash

Unsplash je sajt na kome možete pronaći i besplatno preuzeti stock fotografije. Slike možete iskoristiti za sajt, društvene mreže, prezentacije i druge potrebe. Baza sadrži nekoliko stotina hiljada fotografija u velikom broju kategorija.

besplatno

Copyscape

Copyscape vam omogućava da proverite da li je neki sadržaj plagijat, da li na vašem sajtu postoji problem duplog sadržaja. Odličan alat da utvrdite da li imate originalni sadržaj.

besplatno

MonkeyLearn

MonkeyLearn je alat za analizu sadržaja koji vam pomaže da analizirate sentiment, nameru, ključne reči i teme iz bilo kog teksta. Servis u kratkom vremenu trenira modele mašinskog učenja. MonkeyLearn nudi veliki broj integracija sa drugim alatima i ima besplatni API.

299$ mesečno

besplatna oslabljena verzija

Cue

Cue je alat koji pomaže poboljšanju konverzija kroz pružanje relevantnog "social proof" u vidu tri različita tipa notifikacija. Nudi opciju direktnog povlačenja informacija iz Intercoma, kao i ubacivanju sopstvene liste sa podacima vaših kupaca.

15$ mesečno

freemium 15 dana nakon Premium triala

Grammarly

Alat koji pomaže pri pisanju: ukazuje na gramatičke, slovne i ostale greške koje se mogu javiti tokom pisanja mejlova, dokumenata itd. Ono što ga izdvaja jeste mogućnost napredne analize teksta i poboljšanja istog, kao i detektovanje tona samog teksta. Takođe dobijate i statistiku vašeg pisanja i izrade sadržaja.

12$ mesečno

besplatna oslabljena verzija

Google Alerts

Alat za praćenje spominjanja (mentions) vašeg brenda ili drugih ključnih reči na Internetu. Možete podesiti izvore informacija, jezik, lokaciju i frekvenciju dobijanja obaveštenja. Odličan alat za PR, SEO, očuvanje brenda, analizu konkurencije i za content marketing.

besplatno

Insense

Insense pomaže kompanijama i brendovima da brže dođu do sadržaja za društvene medije. Odlična prilika za dobijanje UGC-a (user generated content). Kompanije koje pošalju temu i kratak nacrt, dobiju inicijalne predloge od velikog broja kreatora sadržaja. Brendovi odaberu finalni sadržaj i onda ga dalje promovišu.

299$ mesečno

besplatna prva kampanja

Almanac

Ovo je open source baza znanja. Almanac nudi na dokumentaciju i šablone koje možete kopirati i modifikovati. Postoji veliki broj kategorija koje nisu samo iz marketinga već iz vođenja biznisa, upravljanja projektima, prodaje, korisničke podrške, dizajna itd.

besplatno

Scrunch

Scrunch ima bazu od preko 20 miliona blogera, YouTube, Facebook, Instagam i Twitter influensera i čak 10 milijardi objava na ovim mrežama. Pomoću rezultata koje sitem daje brendovi i kreatori sadržaja mogu da se povežu i promovišu proizvode idealnoj ciljnoj grupi.

199$ mesečno

besplatna prva kampanja

Submit Co

Ovo je ogromna baza portala, sajtova i blogova kojima možete da ponudite priču ili vest o vašem proizvodu, sajtu ili servisu. Publikacije koje objavljuju sadržaj su podeljene po tržištima, po državama, po broju Tviter pratioca (veličina publike).

besplatno

TinyPNG

TinyPNG je jednostavan online servis za optimizaciju slika. Alat kompresuje fotografije u JPG i PNG formatu tako da se težina slike smanji, a kvalitet zadrži. Kompresija nije vidljiva za ljudsko oko tako da korisnici neće primetiti razliku.

besplatno

SourceBottle

Slično kao i HARO i SourceBottle ima za cilj uzajamnu pomoć eksperata i novinara. Novinari traže pomoć, a vi kao stručnjak u nekoj oblasti možete da se javite i pomognete. SourceBottle ima solidnu bazu zahteva koji se redovno ažuriraju tako da se prilično brzo nađe prilika za saradnju sa medijima.

25$ mesečno

besplatna oslabljena verzija

Pitchrate

Pitchrate ima bazu od preko 2000 novinara koji redovno traže pomoć kredibilnih izvora. I ovaj servis ima za cilj povezivanje medija i stručnjaka. Najbolja od svega: servis je besplatan.

besplatno

Revue

Super alat ako primarno šaljete newslettere. Revue omogućava da monetizujete vaš newsletter, da radite sindikaciju sadržaja vašeg sajta ili da promovišete sponzorstva i sponzorisan sadržaj.

10$ mesečno

besplatno do 50 pretplatnika

Upstart.me

Baza newslettera kategorizovana po tržištima i nišama koji prihvataju sponzorstva. Odličan alat za plaćenu promociju usluga i proizvoda putem newslettera i mejlova. Ako šaljete newslettere onda se možete prijaviti da primate sponzorstva i na taj način dodatno zaradite.

besplatno

Xenu Link Sleuth

Jedan od prvih desktop crawlera, ali je uprkos svojim godinama i dalje vrlo upotrebljiv. Odlična alternativa za Screaming Frog jer je besplatan, jako brz, analizira Title, pronalazi redirekcije i mrtve linkove, interne linkove ka bilo kojoj strani sajta i nudi mogućnost eksportovanja izveštaja.

besplatno